Омега-3 Мёллер тарихы

Омега-3-тің пайдасы адамдарға орта ғасырларда белгілі болған. Бірақ бұл өнімді норвегиялық, фармацевт Питер Мёллер бүкіл әлемге танымал етті.

170 жыл бұрын 1854 жылы ол буландыру арқылы нәлімнің бауыр майын алудың ерекше әдісін енгізді.

Сол жылы ол Норвегияның көркем Лофотен аралдарында үш арктикалық треска майын өндіретін зауыттың негізін қалады. Англия бірінші халықаралық нарық болды, содан кейін «алтын мұнай» бүкіл әлемге кеңінен танымал болды.

Осылайша, осыдан 170 жыл бұрын Омега-3 пайдалылығын ашқан Питер Моллер болды, ол туралы қазір әрбір маман біледі. Осы уақыт ішінде ол құрған компания қатаң сапа стандарттарын әзірледі.

Шикізат ретінде тек Арктикалық треска бауыры пайдаланылады, бұл өнімнің тазалығына кепілдік береді. Ауып алудан қаптамаға дейін 24 сағаттан аспайды – осылайша пайдалылық толығымен сақталады!

Өндіріс орнында балықтың дәмі мен иісін кетіретін өнімді тазарту және сүзу көп сатылы жүйесі бар. Денеге қажетті қышқылдардың максималды концентрациясы бар Омега-3 қалады: EPA және DHA. Нәтижесінде өнім пайдалы ғана емес, сонымен қатар дәмді болады.

МАҚАЛАЛАРДЫ НАВИГАЦИЯЛАУ

Басқа мақалалар

Сұрақтар қалды ма?

Біз оларға жауап беруге қуаныштымыз

Қолайлы байланыс арнасын таңдаңыз: